Over XIIMLN


Helaas is de textielindustrie één van de meest vervuilende industrieën ter wereld. Schokkend: elk jaar wordt er in Nederland 235 miljoen kilo textiel weggegooid en er worden meer dan een miljoen niet-verkochte kledingstukken verbrand. Misschien heb je wel eens van de term fast fashion gehoord. Deze massa geproduceerde kleding is goedkoop, maar is van slechte kwaliteit en zal dus al gauw vervangen moeten worden – en wordt daarbij vaak onder erbarmelijke werkomstandigheden gemaakt. Twelve Million staat voor slow fashion. Kwalitatief goede producten, gemaakt tijdens een duurzaam productieproces. 

Over ons


In 2018 zag Twelve Million het levenslicht. Ondernemers Klaas Kooiker (rechts op de foto) en Derrick Timmerman (links op de foto) begonnen het bedrijf uit een gezamenlijke ambitie: producten verkopen omdat ze mooi zijn, en toevallig ook hartstikke duurzaam. Geen geiten-wollen-sokken-gedoe, dus, maar op de eerste plaats mooie producten met aandacht voor mens, natuur en dier. 


Klaas Kooiker (28) werkt naast oprichter van Twelve Million in dienst van het Nederlandse Korps Mariniers en als freelance commercial diver. Als duiker ziet hij met eigen ogen hoe mensen met het milieu kunnen omgaan. “Ik zie bijvoorbeeld wat er allemaal in een waterzuivering terecht kan komen, omdat spullen zonder nadenken worden weggegooid.” 


Van Kunstmatige Intelligentie tot de mysteries van het heelal: de interesse van IT-er Derrick Timmerman (26) is ontzettend breed. Hij leert het liefst nieuwe dingen, en dat doet hij als masterstudent van Computing Science ook zeker – maar zijn nieuwsgierigheid was ook een reden om Twelve Million op te zetten, samen met goede vriend Klaas.

 

“Het is een compleet nieuw avontuur voor ons waarbij we mooie producten produceren van hoge kwaliteit - en waarbij we de wereld ook nog eens afhelpen van afval. Mooier kan niet!” De droom van Derrick? “Mensen die rechtstreeks hun oude spijkerbroek bij ons kunnen inleveren of gebruikte plastic flessen – en dat wij dan van die materialen een sjaal kunnen maken – dat lijkt me echt gaaf.”

Duurzaam en uniek


Alle producten van Twelve Million worden van duurzame materialen gemaakt. Twelve Million produceert geen afval, maar produceert juist ván afval. We recyclen bestaande materialen in onze sjaals. Zo zorgen we dat die plastic soep een stukje kleiner wordt en dat er minder kledingstukken worden verbrand. Maar allereerst zijn de producten - gemaakt van bijvoorbeeld vintage denim en diervriendelijk wol - gewoon erg mooi: zachter dan zacht en uniek in hun soort. Er zijn geen twee sjaals hetzelfde. Je geniet dus echt van een origineel product. Ooit gedacht dat een sjaal van een petfles zo lekker warm en zacht kon zijn?

Materialen


Alle producten van Twelve Million worden van duurzame materialen gemaakt. Hieronder vind je een korte samenvatting van de materialen die wij gebruiken. Wil je uitgebreide informatie? Lees dan hier verder.

 ✎ Gerecycled Denim

Onze kwaliteitsdenim is samengesteld van gebruikte spijkerstof en wordt volledig ecologisch hergebruikt. Met garen dat wij van vintage denim maken, creëren we stoere, grof gebreide sjaals met die echte denim look of juist verrassend zachte, wat fijnere sjaals. Voor welke stijl ga jij? 

 

Gerecyclede Katoen

Twelve Million werkt alleen met biologisch katoen dat GOTS gecertificeerd is. Bij de productie van dit gerecyclede katoen komt er bijvoorbeeld geen afvalwater de natuur in. 

 

Gerecycled PET-wol

Een sjaal, gemaakt van petflessen? Ja – door het gebruik van gerecycled PET-wol kun je echt een petfles om je nek dragen. Door het gebruik van garen dat is ontstaan uit hergebruikt polyester, kunnen we superzachte sjaals maken. We mengen de PET-wol met ons bio katoen, waardoor we met afvalvezels een nieuw product kunnen maken. 

 

100% Merino-wol

Ook gebruiken we 100% merino-wol voor onze producten. Deze wol is diervriendelijk verkregen, want het is mulesing-vrij. Ook worden de schapen op biologische manier gehouden.

 

Geen plastic

Wat we vooral niet gebruiken: plastic. Je bestelling wordt dan ook alleen maar in ecologische verzendmaterialen verpakt. Gerecyclede kartonnen verzenddoosjes, bijvoorbeeld.

Met aandacht voor mens, milieu en dier


Naast het gebruik van duurzame materialen, zorgen wij ervoor dat ons textiel ook op een eerlijke manier wordt gemaakt. We hebben aandacht voor mens, milieu en dier – en dat zie je terug in ons gehele productieproces.

 

Diervriendelijk

Omdat Twelve Million staat voor persoonlijke aandacht, voeren we dat ook door in het productieproces. Zoals je hierboven al kon lezen, gebruiken wij alleen wol dat diervriendelijk is verkregen.

 

Eerlijke lonen

De producten van Twelve Million worden gemaakt in Europa. Korte lijnen, dus. Het welzijn van de productiearbeiders is voor ons ontzettend belangrijk. Onze veertig werknemers werken onder goede omstandigheden en krijgen natuurlijk een eerlijk loon – wij houden ons aan de fair practice code

 

Nooit met lege handen

Omdat Twelve Million staat voor persoonlijke aandacht, voeren we dat ook door in het productieproces. We gaan zelf kijken in de fabrieken en zien er bijvoorbeeld op toe dat er geen vrachtwagen met slechts een halfgevulde laadruimte wegrijdt. Alleen volle vrachtwagens rijden voor Twelve Million naar Nederland, met oog op het milieu. Dat scheelt weer!

Persoonlijke aandacht


Naast aandacht voor mens, milieu en dier hebben natuurlijk ook persoonlijke aandacht voor jou: onze klant. Twelve Million wil je aankoop echt speciaal maken. Daarom krijg jij bij je bestelling een persoonlijke noot (geschreven op ecologisch papier, natuurlijk).

 

Heb je een speciale ontwerpwens of kunnen we iets anders voor je betekenen? Neem vooral contact met ons op, want Twelve Million denkt graag met je mee!

Klantenservice

Bestellen

Betalen

Contact

 

 

Bezorgen & Retourneren

Verzenden

Retourneren

 

Meer over XIIMLN

Onze geschiedenis

 

 

 


Veilig en vertrouwd bestellen

Volg ons ook op social media!