Over XIIMLN » Duurzame Materialen

Duurzame materialen


Alle producten van Twelve Million worden van duurzame materialen gemaakt. Twelve Million produceert geen afval, maar produceert juist ván afval: we recyclen bestaande materialen in onze sjaals. Meer weten over de materialen die wij gebruiken? Lees snel verder!

Gerecycled denim: authentiek, stoer en ecologisch


Onze kwaliteitsdenim is samengesteld van gebruikte spijkerstof en wordt volledig ecologisch hergebruikt. De ingezamelde spijkerbroeken- en jasjes worden eerst ontdaan van hun ritsen en knopen, en worden daarna in stukken gesneden. Zo kunnen we de stof opnieuw gebruiken in onze productiecyclus. Uiteindelijk wordt het denim verwerkt in een nieuw soort draad, waarvan wij weer mooie sjaals kunnen maken.

 

Door de denim in de originele kleur te hergebruiken, zorgen we voor een gesloten cirkel – en daarmee voor minder impact op het milieu. Want opnieuw produceren zorgt voor heel wat impact. Wist je bijvoorbeeld dat je 100 liter water nodig hebt en 9 kilowatt elektriciteit om slechts één kilo katoen te verven? 

 

Het gerecyclede denim voelt ontzettend zacht en geeft direct die stoere look die elke outfit net dat beetje afmaakt. Daarbij is een sjaal van ons denim uniek, want door het bijzondere productieproces is er geen product exact hetzelfde. 

Bio katoen


Ons biologisch katoen heeft een GOTS-certificering. Zo weten we zeker dat er geen kunstmatige bestrijdingsmiddelen of kunstmest is gebruikt bij het verbouwen. Ook wordt waterverspilling voorkomen en komt er geen vervuild water terug in de natuur. Katoen is een ontzettend fijne stof: het ademt, blijft lang mooi en voelt zacht aan – maar wordt helaas vaak op milieuonvriendelijke manier geproduceerd. Door de GOTS-certificering hebben we een garantie dat het katoen biologisch is.  

Gerecycled PET-wol


Gerecycled PET-wol is gemaakt van plastic afval. Door het mengen van garen dat is ontstaan uit dit hergebruikte polyester met bio katoen, kunnen er nieuwe producten van afval gemaakt worden. Met een moderne technologie, die is afgestemd op ecologische duurzaamheid, produceren we zo superzachte sjaals. Hoe gaaf is het om een sjaal van een petfles te dragen?  

100% Merino-wol


De wol die Twelve Million gebruikt is mulesing-vrij. Mulesing betekent dat er grote stukken huid bij een schaap worden afgesneden, om vliegen op de huid van de dieren die eitjes leggen weg te houden. Wij staan niet achter deze vreselijke behandeling. 

 

Ook worden de schapen die voor de Twelve Million wol zorgen biologisch gehouden: er worden geen insecticiden of pesticiden op het land gebruikt, de schapen krijgen natuurlijke voeding, geen antibiotica en hebben ook alle ruimte om rond te dartelen. Daarbij worden ze op een diervriendelijke manier geschoren, zodat ze geen verwondingen in dit proces krijgen.

Klantenservice

Bestellen

Betalen

Contact

 

 

Bezorgen & Retourneren

Verzenden

Retourneren

 

Meer over XIIMLN

Onze geschiedenis

 

 

 


Veilig en vertrouwd bestellen

Volg ons ook op social media!